• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • І Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної Гори єднають усіх»

І Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної Гори єднають усіх»

2015-06-14

/Files/photogallery/732/dzvony - site.jpg

Перший міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної Гори єднають усіх» пройде 14 червня в селі Гошів Івано-Франківської області.

У програмі фестивалю:

9.00-11.00 Науковий семінар з історії дзвонів та дзвонового мистецтва.

11.00 – Божественна Літургія. Благословення Найсвятішими Тайнами.

13.00 – Концерт карильонної музики за участі: Ірини Рябчун, Олесі Ростовської, Георгія Черненко, Ганни Касприської.

Майстер клас і виступи провідних українських дзвонарів представить Волинськький Науково-методичний центр дзвонового мистецтва:

учасники: Марчук Галина. Майданець Іраїда, Гавдьо Алла, Колтакова Ірина, Маляренко Тетяна, Кіндратюк Богдан, Ростовська Олеся; майстри: Бугай Наталя – лялька-мотанка, Вегера Тетяна – кераміка, Шавула Микола – гончар, Кравчук Марія – соломо пластика, Шум Олександр – вишивальник; дзвонарі: Марчук Галина, Марчук Вероніка, Сорока Іван, о.Никодим.

Школа дзвонарів м. Вількове Одеської області. Майстер клас гри на дзвонах: Марчук Галина, Черненко Георгій. Отці Василіяни запрошують усіх на Ясну Гору на Перший міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва.

Слід зазначити, що Гошівський карильйон - це другий карильйон на теренах України та перший на заході, дзвони для якого відливали у Бельгії.

На даний час Гошівський карильйон, що прикрасив святе місце, складається з 52 дзвонів, на яких можна виконати церковні мелодії чи твори класичної музики. На дзвонах викарбувані імена жертводавців.

Перший ювілейний дзвін було встановлено та освячено 5 серпня 2012 року з нагоди 275-річниці перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої до монастиря.

Кiлькiсть переглядiв: 579

Коментарi